CIASTO PRINCE POLO

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

POSTANOWIŁAM WYPRUBOWAĆ CIASTO NASZEJ KOLEŻANKI ' ANYŻKOWO'CIASTO JEST PRZEPYSZNE,JESZCZE LEPSZE NA DRUGI DZIEŃ POLECAM :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki biszkopt :

    4 jajka
    120g cukru
    1/3 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Składniki masa budyniowa :

    1L mleka
    3/4 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    250g masła
    1 szklanka mąki pszennej
    1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 jajko

    Składniki beza :

    5 białek
    1 szklanka cukru
    100g orzechów laskowych
    2 łyżki kokosu
    3 wafelki prince polo

    Składniki polewa :

    100g masła
    3 łyżki gorącej wody
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki kakao
    -poncz do biszkoptu:
    -1/2 soku z cytryny +1 łyżeczka cukru+1/2 szkl wody letniej
    - blaszka 24x30
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto prince polo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-298ikv0 1. -BISZKOPT :
    -BIAŁKA UBIJ NA SZTYWNĄ PIANĘ,WSYPUJ POWOLI CUKIER CAŁY CZAS MIKSUJĄC ,POJEDYŃCZO DODAWAJ ŻÓŁTKA,DELIKATNIE WSYP MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA ,DELIKATNIE WYMIESZAJ DODAJ KAKAO I WYLEJ NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIECZ W NAGRZANYM PIEKARNIKU OK 25-30 MIN W 180 ST.
  • 2. -MASA BUDYNIOWA :
    -ODMIERZ 1,5 SZKL MLEKA ,WLEJ DO MISKI,DODAJ MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ I PSZENNĄ,BUDYŃ I JAJKO.WSZYSTKO DOKŁADNIE WYMIESZAJ
    -RESZTĘ MLEKA ZAGOTUJ Z MASŁEM,CUKREM I CUKREM WANILIOWYM .DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLEJ RESZTĘ MLEKA Z MĄKAMI UGOTUJ ,POZOSTAW DO OSTUDZENIA
  • image-08ix5u3 3. -BEZA :
    -BIAŁKA UBIJ NA SZTYWNĄ PIANĘ,CAŁY CZAS MIKSUJĄC DODAWAJ CUKIER,DO UBITEJ PIANY DODAJMY POKROJONE ORZECHY,KOKOS I POKRUSZONE WAFELKI.MASĘ PRZELEJ DO BLASZKI I PIECZ W NAGRZANYM PIEKARNIKU OK 20 MIN W 170 ST.
  • 4. -POLEWA:
    -DO GARNUSZKA WLEJ WODĘ I CUKIER POSTAW NA MAŁYM OGNIU I MIESZAJ AŻ SKŁADNIKI SIĘ POŁĄCZĄ.WRZUĆ POKROJONE MASŁO,I MIESZAJ AŻ MASŁO SIĘ ROZPUŚCI,DODAJ KAKAO I WYMIESZAJ
  • 5. -PONCZ DO BISZKOPTU;
    -SOK Z CYTRYNY +1 ŁYŻECZKA CUKRU + 1/2 SZKL WODY
  • 6. -NASĄCZAMY BISZKOPT,NAKŁADAMY MASĘ BUDYNIOWĄ,DAJEMY BEZĘ KOKOSO-ORZECHOWĄ,POLEWAMY POLEWĄ CZEKOLADOWĄ

Porady

-CIASTO NAJLEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEŃ , -JA OSOBIŚCIE ZAWSZE NASĄCZAM BISZKOPT JEST WTEDY DOBRZE NAWILŻONY

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować