CIASTO NA ZIMNO

4.5 (162 ocen)

Przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy:)Ciasto jest bardzo smaczne.

Składniki:

  • PRZEPIS JEST NA MAŁĄ BLASZKĘ
    moja ma 25/29 cm.

    5 paczek herbatników-1 paczka ma 50 gram
    7 łyżek cukru
    cukier waniliowy
    140 gram masła roślinnego
    5 szkl.mleka
    2 budynie waniliowe
    2 śnieżki
    2 łyżki żelatyny
    owoce-u mnie truskawki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Ciasto na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. W rondelku zagotować 4 szkl.mleka,cukier,cukier waniliowy i masło.Dwa budynie rozrobić,wlać do mleka-ugotować budyń.Blaszke wyłożyć herbatnikami,wlać na nie gorący budyń,przykryć kolejną warstwą herbatników.W 1 szkl.mleka rozrobić 2 śnieżki,dodać pokrojone owoce i rozpuszczoną-przestudzoną żelatynę.Wymieszać wylać na ciasto.Ciasto posypać posypką lub wylać na nie tężejącą galaretkę.Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować