Bakaliowy biszkopt

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealna baza do ciast.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    8 białek
    3 żółtka
    20 dag cukru kryształ
    10 dag orzechów włoskich mielonych
    10 dag orzechów włoskich krojonych
    10 dag rodzynek
    5 dag kokosu
    łyżeczka kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia

Bakaliowy biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec 30 minut w temperaturze 160 stopni (termoobieg).

Porady

Forma: 23cm x 40cm

Komentarze

Podobne przepisy