Ciasto murzynek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Pyszny, delikatny, puszysty murzynek

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    1,5 szklanki cukru
    5 łyżek kakao
    1/2 szklanki wody
    aromat rumowy
    2 szklanki mąki
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe

Ciasto murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku zagotuj margarynę z cukrem i kakao, dodaj wodę. z tak wytworzonej polewy odlej pół szklanki. Polewę wystudź. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do polewy wraz z jajkami, wymieszaj.
  • 2. Murzynek piecz 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu polej pozostawioną polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować