CIASTO MURZYNEK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

CIASTO MURZYNEK TO CHYBA NAJPOPULARNIEJSZE CIASTO JAKIE ZNAM PRAWIE KAŻDEMU SMAKUJE JA PRAGNĘ PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI MOIM PRZEPISEM KTÓRY MAM OD BARDO DAWNA

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 KOSTKA MARGARYNY
    3 ŁYŻKI KAKAO
    -2 SZK CUKRU
    -1 CUKIER WANILIOWY
    -1/2 SZK WODY
    -2 SZK MĄKI
    -2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    -4 JAJKA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO MURZYNEK 1. -MARGARYNĘ TOPIMY W GARNKU DODAJEMY 1 I 1/2 SZKL CUKRU, 3 ŁYŻKI KAKAO I WODĘ ,RAZEM WSZYSTKO MIESZAMY I ROZPUSZCZAMY ,IDEALNIE ROZPUSZCZONE WKŁADAMY DO MISKI Z ZIMNĄ WODĄ DO SZYBKIEGO WYSTYGNIĘCIA GDY OSTYGNIE ODLEWAMY 1/2 SZK
  • CIASTO MURZYNEK 2. -DO POZOSTAŁEJ MASY DODAJEMY 4 ŻÓŁTKA MIESZAMY A BIAŁKA DAJEMY DO OSOBNEGO GARNUSZKA
  • 3. - DODAJEMY MĄKĘ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I RAZEM MIESZAMY
  • CIASTO MURZYNEK 4. -BIAŁKA UBIJAMY ZE SZCZYPTĄ SOLI I POZOSTAŁYM CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ .NASTĘPNIE DODAJEMY DO MASY I DELIKATNIE MIESZAMY
  • CIASTO MURZYNEK 5. -FORMĘ O WYM 30X12 LUB KLASYCZNĄ TORTOWNICĘ SMARUJEMY MASŁEM LUB MARGARYNA I WYSYPUJEMY KASZĄ MANNĄ LUB BUŁKĄ TARTĄ PIECZEMY OK 50 MIN DO SUCHEGO PATYCZKA . PO WYSTUDZENIU CIASTA PODGRZEWAMY ODLANĄ MASĘ I POLEWAMY CIASTO

Porady

MOŻNA NIE ODLEWAĆ MASY I NA KONIEC PO UPIECZENIU POSYPAĆ CUKREM PUDREM JA NATOMIAST WOLĘ TĄ PIERWSZĄ OPCJĘ WTEDY CIASTO JEST WILGOTNE W ŚRODKU

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować