CIASTO MARCHEWKOWE Z MANDARYNKAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wiele jest roznych przepisow na ciasto marchewkowe, ten nieco sie rozni a to za sprawa puree z marchewki dzieki ktoremu ciasto jest wilgotne i dlugo utrzymuje swiezosc.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    25 dag maki
    20 dag cukru
    5 jajek
    1.5 szklanki startej marchewki
    100 ml puree z marcheki
    200 ml oleju
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    1 lyzeczka sody oczyszczonej
    1 puszka mandarynek w syropie
    1/2 szklanki siekanych orzechow wloskich
    szczypta cynamonu

    Krem serowy:
    340 ml serka homogenizowanego
    10 dag masla
    kilka kropel extraktu z wanilii
    4 lyzki cukru pudru

    Blaszka: 23/25 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe Placki

Ciasto marchewkowe z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubic z cukrem na puch, zmniejszyc obroty miksera I dodawac po jednej lyzce maki przesianej z proszkiem i soda. Na koncu dodac starta marchewke i puree z marchewki, 1/2 puszki madarynek oraz orzechy i delikatnie wymieszac. Ciasto wylozyc na blaszke wylozona papierem i wysmarowana tluszczem. Pieczenie: ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, do suchego patyczka.
  • 2. MAslo urzec z cukrem, dodac wanilie oraz serek homohenizowany. Krem wylozyc na ciasto, udekorowac pozostala czescia mandarynek.

Porady

Jesli nie mamy czasu na przygotowanie puree z marchewki mozemy uzyc gotowe puree w sloiczku dla dzieci.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować