Ciasto ” leśny mech ” z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do miski dodajemy jajka oraz cukier i miksujemy do uzyskania puszystej masy. Stopniowo cały czas miksując dodajemy olej.
2. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. I całość miksujemy
3. Z rozmrożonego szpinaku odciskamy nadmiar wody.Szpinak dodajemy do ciasta i mieszamy.
4. Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy ciasto . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy około 1 godziny – bądź do suchego patyczka
5. Biszkopt studzimy. Wierzch ostudzonego biszkoptu ścinamy i kruszymy.
6. Żelatynę dodajemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem – tak by wrzątek zakrył żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia
7. Śmietankę ubijamy na sztywno. Cały czas miksując dodajemy cukier puder i żelatynę.
8. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę
Komentarze