Ciasto koronkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jaja zmiksuj z cukrem do białości. Dodaj żółtka zmieszane
z olejem oraz mąkę i proszek. Dokładnie wymieszaj. Przelej masę do
formy 24 na 35 cm. Piecz około 25 minut w temp. 160-170 stopni. Po
wystudzeniu przekrój na 2 części.
2.Masa: czekoladę gorzką roztop w kąpieli wodnej. Masło zmiksuj
dodając porcje przestudzonej, płynnej czekolady i likier.
3.Przełożenie: na biszkopt wyłóż połowę masy, herbatniki, resztę
masy i biszkopt. Wierzch udekoruj roztopioną, mleczną czekoladą za
pomocą szprycy o cienkiej końcówce. Zrób dekoracyjny wzór tworzący
koronkę. Ciasto schłodź w lodówce.
Komentarze