Ciasto kokosowo-ananasowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko wlej do rondelka, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wsyp do niego wiórki kokosowe. Gotuj jeszcze przez chwilkę na małym ogniu, mieszając. Schłódź je.
2.Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Ucierając masło, dodawaj stopniowo jajka. Następnie do masy wmieszaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Pod koniec do ciasta dodaj schłodzoną masę kokosową.
3. Średniej wielkości keksówkę napełnij ciastem (ok. 2/3 ilości ciasta). Rozłóż część odcedzonych i pokrojonych kawałków ananasa. Przykryj pozostałym ciastem. Na wierzchu rozłóż resztę owoców.
4. Piecz 45 minut w 180*C. Upieczone ciasto przestudź, wyjmij z formy.
Ciasto polać polewą. Można dodatkowo obsypać płatkami migdałowymi lub kokosowymi.
Komentarze