Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo smaczne, szybkie ciasto z brzoskwiniami. Delikatne w smaku, przyjemnie wilgotne dzięki owocom. Polecam jako ciasto codzienne

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 20 x 30 cm:
    100 g. miękkiego masła
    180 g. jogurtu naturalnego
    1 szklanka cukru pudru
    2 łyżki cukru waniliowego
    4 jajka w temperaturze pokojowej
    1,5 szklanki mąki pszennej
    czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1 duża puszka brzoskwiń w zalewie
    Dodatkowo:
    masło do posmarowania formy
    mąka do oproszenia formy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ubijam z cukrem pudrem i waniliowym na puszystą masę, po czym ubijając dalej dodaję po jednym jajku. Gdy masa jest jednolita, dodaję jogurt, i stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam do blachy wcześniej nasmarowanej masłem i oprószam mąką, na górze układam brzoskwinie pokrojone w kawałki. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (środkowy poziom piekarnika, góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto piekę 40 minut. Ostudzone posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować