Ciasto jagodowe bez pieczenia

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo proste letnie ciasto z jagodami.

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

    2 opakowania jogurtu jagodowego-2x400g
    250 ml śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    5 łyżeczek żelatyny
    250g świeżych jagód

    1 galaretka owoce leśne lub porzeczkowa
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jagodowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Zostawić do ostudzenia.
    Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wymieszać delikatnie z jogurtem jagodowym. Dodać ostudzoną żelatynę i jagody. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na dno tortownicy (22-23 cm) wyłożonej biszkoptami. Wstawić do lodówki aż całkowicie zastygnie. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Gdy ostygnie zalać ciasto i zostawić w lodówce.

Porady

Jeśli macie ochotę można upiec na spód biszkopt z 2-3 jajek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować