Muszlę nadziewane tuńczykiem

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Ideanla przekąska na spotkania towarzyskie.

  • 20 min

Składniki:

  • Makaron typu muszle (duże) mogą być żytnie lub pszenne
    1p tuńczyka
    1p kukurydzy
    2 torebki ryżu
    majonez, sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszlę nadziewane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w wodzie z solą przez 12 min, trzeba byc bardzo ostrożnym żeby się nie rozgotował. Gdy sie ugotuje zalać zimmna wodą i wyłozyć na durszlak. Tuńczyk rozdrobnić, wymieszać z ugotowanym wczesniej ryżem, kukurydzą i majonezem doprawić sola i pieprzem. Wkładać delikatnie małą łyżeczką do muszelek

Porady

Najlepiej ugotować paczkę całego makaronu ponieważ zależy od wielkosci ile wyjdzie gotowych nadzianych muszel

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować