Ciasto francuskie z mięsem z rosołu

1 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczególności temat rosołu. Były już ulubione pasztety z mięsa z rosołu, pulpeciki i paszteciki, a teraz czas na pyszne trójkąty z ciasta francuskiego – podane oczywiście z barszczem smakują najlepiej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-2 opakowania ciasta francuskiego
    Śmietana lub jajko (do posmarowania trójkątów)
    Sezam

    Farsz:
    50-60dag gotowanego mięsa (np. z rosołu)
    Gotowane warzywa z rosołu (nie muszą być koniecznie, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera)
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Mielona ostra papryka
    Mielona słodka papryka
    Mielony kminek
    olej
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Pierogi z mięsem Dania mięsne

Ciasto francuskie z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1-2 opakowania ciasta francuskiego
    Śmietana lub jajko (do posmarowania trójkątów)
    Sezam

    Farsz:
    50-60dag gotowanego mięsa (np. z rosołu)
    Gotowane warzywa z rosołu (nie muszą być koniecznie, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera)
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Mielona ostra papryka
    Mielona słodka papryka
    Mielony kminek
    olej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso mielone Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować