Ciasto duńskie, dla jednych, to ciasto drożdżowe, przełożone masłem, wielokrotnie składane i wałkowane. Inni zaś mówią, że jest to ciasto francuskie, z dodatkiem drożdży. Ciasto jest bardzo lekkie, puszyste o delikatnej strukturze i niesamowicie maślanym smaku.
0 (0 ocen)
Porady
Ciasto duńskie, dla jednych, to ciasto drożdżowe, przełożone masłem, wielokrotnie składane i wałkowane. Inni zaś mówią, że jest to ciasto francuskie, z dodatkiem drożdży. Ciasto jest bardzo lekkie, puszyste o delikatnej strukturze i niesamowicie maślanym smaku. Można je wykorzystać do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Nadzienie zależy od naszej wyobraźni i upodobań kulinarnych. Ja osobiście, jestem tym ciastem oczarowana. Znika ze stołu bardzo szybko i chce się więcej. Będzie mi miło , jeśli polubicie mnie na facebooku. :) http://www.facebook.com/EsmeraldaZeSmakiem
Komentarze