Banany, słodka masa i bita śmietana - Uwielbiam to połączenie.
2 godz. 30 min
Składniki:
Spód czekoladowy:
250 g herbatników
150 g gorzkiej czekolady
100 g margaryny
Masa czekoladowa:
200 g kremu czekoladowego typu nutella
400 g masy krówkowej
Bita śmietana:
400 g śmietanki kremowej
250 g mascarpone
Dodatkowo:
banany
Ciasto czekoladowo-kajmakowe z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód czekoladowy: Herbatniki zmielić na pył. Czekoladę rozpuścić z margaryną w kąpieli wodnej. Dodać do herbatników. Wymieszać i wyłożyć do kwadratowej tortownicy 24 x 24 cm. Masa czekoladowa: Krem czekoladowy wymieszać z masą krówkową i wyłożyć na spód czekoladowy. Banany pokroić na plasterki, ułożyć na masie czekoladowej i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki. Bitą śmietanę ubić z mascarpone i wyłożyć na banany, wyrównać - wierzch udekorować grzebieniem cukierniczym. Posypać kakao i wstawić do lodówki. Smacznego ::)
Komentarze