Ciasto czekoladowo-kajmakowe z bananami

4.5 (167 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Banany, słodka masa i bita śmietana - Uwielbiam to połączenie.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Spód czekoladowy:
    250 g herbatników
    150 g gorzkiej czekolady
    100 g margaryny
    Masa czekoladowa:
    200 g kremu czekoladowego typu nutella
    400 g masy krówkowej
    Bita śmietana:
    400 g śmietanki kremowej
    250 g mascarpone
    Dodatkowo:
    banany
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Ciasto czekoladowo-kajmakowe z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód czekoladowy: Herbatniki zmielić na pył. Czekoladę rozpuścić z margaryną w kąpieli wodnej. Dodać do herbatników. Wymieszać i wyłożyć do kwadratowej tortownicy 24 x 24 cm. Masa czekoladowa: Krem czekoladowy wymieszać z masą krówkową i wyłożyć na spód czekoladowy. Banany pokroić na plasterki, ułożyć na masie czekoladowej i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki. Bitą śmietanę ubić z mascarpone i wyłożyć na banany, wyrównać - wierzch udekorować grzebieniem cukierniczym. Posypać kakao i wstawić do lodówki. Smacznego ::)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować