Ciasto czekoladowo-czekoladowe to najlepsze ciasto na świecie. Uwielbiam połączenie czekolady i powideł. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na ciasto na weekend to gwarantuję że to zrobi furorę.
Ciasto czekoladowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie : Do rondelka wrzuć masło, kakao i wodę. Doprowadź do wrzenia i ostudź. W misce utrzyj jajka z cukrem. Delikatnie wlej maślankę i ostudzoną masę, cały czas miksując. Partiami wsypuj mąkę cały czas mieszając. Ciasto wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Przygotowanie masa czekoladowa :Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Do miseczki wrzuć ser, masło, cukier puder i roztopioną czekoladę. Połącz dokładnie wszystkie składniki.
Przygotowanie polewa czekoladowa : Do małego rondelka wrzuć wszystkie składniki i delikatnie zagotuj nie doprowadzając do wrzenia.
Przygotowanie : Ostudzone ciasto podziel na 3 części. Pierwszą posmaruj powidłami i połóż 2 cześć ciasta czekoladowego na której rozsmaruj masę czekoladową. Przykryj całość ostatnią warstwą ciasta i polej polewą. Ciasto włóż do lodówki na 2-3 godziny
Komentarze