Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

4.5 (199 ocen)

Chodzę do szkoły gastronomicznej , bo moją pasją jest gotowanie , a przede wszystkim pieczenie ciast .

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    3/4 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki pszennej
    1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
    3 łyżki ciemnego kakao
    Masa budyniowa:
    1 l mleka
    3/4 szkl. cukru
    1 cukier wanilinowy
    1 budyń waniliowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szkl. mąki pszennej
    1 jajko
    20 dag masła
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Przy pomocy łyżki wymieszać z mąkami i kakao. Ciasto przelać na blaszkę. Piec 20 minut w 200 st. C . Ostudzić i przeciąć na 2 równe warstwy .
  • 2. Masa budyniowa:
    1,5 szkl. mleka zmiksować z mąkami, budyniem i jajkiem. Pozostałe mleko zagotować z cukrami. Wlewać mleko z mąkami, mieszając. Ostudzić. Utrzeć z masłem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować