CIASTO CZEKOLADOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY

4.5 (178 ocen)

to ciasto można urozmaicić przekrawając je i smarując dżemem.

Składniki:

  • 1/2 tabliczki czekolady
    200g. margaryny
    szklanka mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    4 jajka
    2 łyżki kakao
    proszek do pieczenia
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić w rondelku, czekoladę pokroić na drobne kawałki.
    Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.Ubijać
    żółtka z cukrem i łyżeczką cukru waniliowego przez ok.1 minutę.
    Wlać letnią, rozpuszczoną margarynę, wsypać mąkę, łyżeczkę
    proszku do pieczenia i miksować ok 4 minuty.
    Dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać.
    Następnie wsypać 2 łyżki kakao, kawałki czekolady i ponownie
    wymieszać. Ciasto wlać do posmarowanej tłuszczem formy(10x25cm) i piec w
    temperaturze 200*C przez 40-50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować