Ciasto czekoladowe

4.49 (199 ocen)

Pyszne ciasto mocno czekoladowe

Składniki:

  • masło
    4 jajka
    2 szklanki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki kakao
    100 g gorzkiej czekolady
    cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 łyżek wody
    bakalie
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier, kakao, czekoladę (połamaną na kawałki) i wodę rozpuścić w garnku, wolno podgrzewając.
    Zagotować. Z masy odlać 1/3 szklanki na polewę. Pozostałą część
    masy ostudzić.
    Następnie dodać żółtka, przesianą mąkę pszenną oraz
    ziemniaczaną,
    proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko wymieszać.
    Dodać bakalie i pianę z ubitych białek. Wymieszać i przelać do formy
    wysmarowanej tłuszczem.
    Piec około 50 min w 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować