Ciasto: 2 margaryny
● 3 szkl. cukru
● 2 łyżki kakao
● 3 szkl. mąki
● 6 jajek
● 2 łyżeczki proszku do piecz.
Masa I: sok z 4 cytryn
● 4 budynie waniliowe
● 1 szkl. cukru
● margaryna
Masa II:
● 4 łyżeczki cukru
● śmietana kremówka
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto cytrynowe
1.
Margaryny, 1/2 szkl. wody, cukier i kakao zagotowujemy, aż składniki się roztopią. Studzimy. Miksujemy z żółtkami, mąką i proszkiem. Dodajemy ubite białka. Pieczemy (blacha 30x40 cm) ok. 30 minut w 200 °C. Studzimy. Przekrawamy na dwa blaty.
2.
Masa I: budynie gotujemy na 4 szkl. wody z cukrem, wymieszanej z sokiem z cytryn. Studzimy. Miksujemy z miękką margaryną na puszystą masę. Przekładamy blaty ciasta.
3.
Masa II: kremówkę ubijamy z cukrem, smarujemy wierzch ciasta.
PP_01-2014
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze