Ciasto casette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWAĆ BUDYŃ I GALARETKĘ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. ŻELATYNĘ NAMOCZYĆ W ZIMNEJ WODZIE.
PRZYGOTOWANIE MASY:
POŁOWĘ CUKRU I ŻÓŁTKA UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ NIE PRZERYWAJĄC DODAWAĆ MAŁYMI PORCJAMI WYSTUDZONY BUDYŃ I KWASEK CYTRYNOWY A NA KOŃCU ROZPUSZCZONĄ ŻELATYNĘ. MASĘ PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI.
DO JEDNEJ DODAĆ KAKAO. MASĘ KAKAOWĄ POŁOŻYĆ NA BISZKOPT POSYPAĆ BAKALIAMI LUB RODZINKAMI
NAŁOŻYĆ BIAŁĄ CZEŚĆ A NASTĘPNIE POŁOŻYĆ NAMOCZONE OWOCE.
BIAŁKA UBIĆ Z RESZTĄ CUKRU NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAĆ TĘŻAJACĄ GALARETKĘ. RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻYĆ NA WIERZCH. WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN
Porady
ZAMIAST BAKALI MOGĄ BYĆ RODZINKI A ZAMIAST NAMOCZONYCH OWOCÓW MOŻNA DAĆ ZWYKŁE OWOCE.
Komentarze