Ciasto brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt orzechowy: białka ubić na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.Na koniec dodać orzechy i bułkę ,wymieszać.Upiec 2 cienkie biszkopty lub jeden gruby i przekroić. Piec w temp. 180 stopni ok. 30 min.
2.Biszkopt kokosowy: białka ubić na sztywno ,dodać cukier i ubijać, wymieszać delikatnie z kokosem mąką i proszkiem. Piec w 180 stopniach ok. 30 min.
3.Krem: odlać sok z owoców,jeśli nie ma pełnej szklanki dopełnić wodą.Ugotować na tym budyń z łyżką mąki.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami,dodać ostudzony budyń i ucierać do powstania puszystego kremu. Dodać owoce pokrojone w kostkę.
Komentarze