Ciasto Amerykaniec

  • wyświetlono: 2193 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekkie, wilgotne ciasto z jabłkami

Henryka
  • 15min

Składniki

4 jajka,
rodzynki,
1 kg jabłek
1 czubata łyżeczka sody
2 łyżeczki przyprawy do piernika,
2 łyżeczki kakao,
3/4 szkl oleju
3/4 szkl cukiru
2, 1/4 szkl mąki
orzechy włoskie

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Amerykaniec

  • 1.
    Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej, cały czas ucierając.Dodać mąkę i pozostałe dodatki sypkie.Jabłka pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta. Piec ok. 1godź. w temp. 175*C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

śliwkowa rolada z ricottą i czekoladą

Dodane przez: sammakko

Śliwkowa rolada z ricottą i czekoladą

Smaczny i ciekawy deser nie tylko...

image-1dueud0

Dodane przez: Agnieszka74

Ciasto bananowe

Idealne na leniwe popołudnie do...

Cycki murzynki

Dodane przez: 2milutka

Cycki murzynki

To ciasto gościło w moim domu od...

image-1x5waqi

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto góra lodowa

Ciasto dla wielbicieli masy z mleka...

Biszkopt z kremem jogurtowo – brzoskwiniowym i jagodowym

Dodane przez: juchab

Biszkopt z kremem jogurtowo – brzoskwiniowym...

Bardzo delikatne ciasto, puszyste,...

image-0eiuk87

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ptasie mleczkoz brzoskwiniami

Moje dzieci uwielbiają takie ciasta...