Ciasteczka z płatkami owsianymi, białą czekoladą i rodzynkami

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Takie ciasteczka można przygotować w kilka chwil, polecam jako przekąska.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 dag maki pszennej
    15 dag płatków owsianych
    10 dag masla
    1 jajko
    10 dag brązowego cukru
    5 dag cukru kryształu
    10 dag rodzynków
    10 dag groszków czekoladowych białych
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka z płatkami owsianymi, białą czekoladą i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać jajko i mąkę wraz sodą oczyszczona. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Naczynie nakryć folią i wstawić do lodówki na ok. 30 minut.
  • 2. Łyżka nabierać ciasto, formować kulki i układać na blaszce. Do formowania ciastek można użyć też specjalnego urządzenia do ciastek. Pieczenie ok. 10-13 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, do.momentu aż ciasta się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować