Ciasteczka z kaszą manną i solonymi orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z wszystkich składników zagnieść jednolite ciasto, a następnie uformować je w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.
Wszystkie ciasteczka ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia i posmarować lekko roztrzepanym białkiem.
Opcjonalnie można posypać cukrem.
Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10-15 minut w 180 stopniach.
(Ciasteczka powinny być odrobinę zarumienione.)
Ciastka ostudzić na kratce i przełożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika.
(Jeśli przed pieczeniem nie były posypywane cukrem to można je oprószyć pudrem.)
Komentarze