Ciasteczka francusko-drożdżowe

5 (1 ocen)

  • 60 min

te ciateczka są już naszą coroczną tradycją na Boże Narodzenie

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dkg mąki
    3 żółtka
    17,5 dkg smalcu
    17,5 dkg margaryny
    1 szkl gęstej śmietany
    4 dkg drożdży
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka francusko-drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto ,chwilę odczekać, rozwałkować. Wycinać foremkami ciastka,smarować białkiem,posypać grubym cukrem do dekoracji. piec w temp 180-190 st

Porady

zamiast margaryny można dodać masło,a zamiast śmietany jogurt grecki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować