Chrupiące placuszki ze śledzia z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kroimy w średnią kostkę lub w większą, zależy jak kto woli. Wkładamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy.
2.Cebulę kroimy w drobna kostkę. Natkę drobno siekamy, dodajemy do ryby. Wbijamy jajka, dodajemy majonez i mąkę.
3.Dobrze mieszamy i dodajemy bułkę tartą, tyle aby masa trochę się kleiła.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Na gorącą patelnię łyżką wkładamy masę forując placuszki. Smażymy aż do uzyskania złotego koloru na wolnym ogniu. Gotowe placuszki podajemy z moim przepisem na ryż z jajkiem, który znajdziecie w mojej książce:)
Porady
Nie dodajemy ogóle soli. Placuszki świetnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Komentarze