CHRUPIĄCE PLACUSZKI ZE ŚLEDZIA Z SEREM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inna odmiana placuszków z kurczaka,,,ale naprawdę dobra.

  • 30 min

Składniki:

  • - 800 dag solonych filetów śledziowych
    - pieprz, majeranek, oregano, czosnek granulowany, papryka pstra
    - 4 łyżki majonezu
    - 2 jajka
    - 4-5 łyżek mąki ziemniaczanej
    - natka pietruszki lub koperku
    - 1 duża cebula lub 2 średnie.
    - bułka tarta
    -olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiące placuszki ze śledzia z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z przyprawami 1. Filety kroimy w średnią kostkę lub w większą, zależy jak kto woli. Wkładamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy.
  • Kolejny krok 2. Cebulę kroimy w drobna kostkę. Natkę drobno siekamy, dodajemy do ryby. Wbijamy jajka, dodajemy majonez i mąkę.
  • smażenie 3. Dobrze mieszamy i dodajemy bułkę tartą, tyle aby masa trochę się kleiła.
    Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Na gorącą patelnię łyżką wkładamy masę forując placuszki. Smażymy aż do uzyskania złotego koloru na wolnym ogniu. Gotowe placuszki podajemy z moim przepisem na ryż z jajkiem, który znajdziecie w mojej książce:)

Porady

Nie dodajemy ogóle soli. Placuszki świetnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować