BUŁECZKI Z PASZTETEM

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Jak zawsze coś nowego i prostego, jak zawsze coś wymyślonego:)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 0,5 kg mąki
    - 0,5 szkl. letniej wody
    - 0,5 szkl. mleka
    - łyżka cukru
    - pół łyżeczki soli
    - 50g drożdży (pół kostki)
    Nadzienie:
    - 30 dag sera żółtego
    - 20 dag masła
    - pasztet wieprzowy w kostce
    - jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Bułeczki z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta mieszamy i ugniatamy ciasto. Rozwałkujemy je na grubość ok 0,5 cm. Kroimy na kwadraty ok 10 cm na 10 cm. Mogą być mniejsze, w zależności kto jakie duże chce. Na każdy kwadrat kładziemy plaster sera i plaster pasztetu oraz plaster masła. Zlepiamy boki i na końcu formujemy w dłoni bułeczki. Kładziemy do naczynia żaroodpornego i każdą bułeczkę smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy ok 30-40 min. SMACZNEGO

Porady

Do nadzienia z pasztetem można dodać inne składniki. Przed pieczeniem bułki można posypać sezamem lub makiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować