Chrupiące ciasteczka są łatwym i szybkim sposobem na zrobienie pysznej przekąski.
20 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
100g miękkiego masła
120g cukru
150g mąki pszennej
1 jajko
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru wanilinowego
ok. 100g m&m’s lub innych tego typu cukierków
ok. 50g mlecznej czekolady
Chrupiące ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ucieraj masło z cukrem oraz cukrem wanilinowym do uzyskania puchu .Dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia i ucieraj do uzyskania gładkiej masy.
2. Dodaj cukierki oraz posiekaną czekoladę i wymieszaj całość, tym razem łyżką.
3. Nałóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kulki z powstałej masy. Na jednej blaszce ułóż nie więcej niż 9 kulek, aby ciastka nie były posklejane. Włóż kulki do piekarnika rozgranego do 170®C na 13 minut tak, aby się zarumieniły. Gotowe ciastka najlepiej podawać z zimnym mlekiem.
Smacznego!
Komentarze