CHLEBEK CUKINIOWY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasto ktore nie wymaga duzo pracy, jest wilgotne o lekko korzennym aromacie, polecam do filizanki herbaty.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 szklanki maki
    4 jajka
    2/3 szklanki cukru
    1 mloda cukinia
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    1/2 lyzeczki sody oczyszczonej
    1/2 szklanki oleju
    1 lyzeczka przyprawy do piernika
    garsc orzechow
    garsc groszkow czekoladowych

    Forma: keksowka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta

Chlebek cukiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CUkinie umyc, wysuszyc i zetrzec na tarku o grubych oczkach. Przed dodaniem do ciasta mozna ja lekko odcisnac z soku. Obsypac dwiema lyzkami maki.
  • 2. Jajka ubic z cukrem do bialosci, Zmniejszyc obroty miksera i powoli dodawac make przesiana z proszkiem, soda i przyprawa do piernika, oraz olej, Dodac cukinie, orzechy i groszki czekoladowe i wymieszac dokladnie lyzka. Ciasto wylozyc do wysmarowanej tluszczem foremki. Pieczenie: 50 minut w temperatuerze 170 stopni przez ok. 50 minut - do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować