Chleb w jajku z mozzarellą

4.62 (13 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Chleb w jajku z serem to świetny przepis na wykorzystanie czerstwego chleba. Jest też szybki, posty i tani do przygotowania. Idealne zarówno na śniadanie, kolacje czy przekąskę. Możemy podać je na różne sposoby np. posypane szczypiorkiem, z szynką, ketchupem, ulubionym sosem czy same.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:
    • 4-8 kromek ( w zależności od wielkości),
    • 2 jajka,
    • 1-2 łyżki mleka,
    • ząbek czosnku (opcjonalnie jeśli lubimy)
    • odrobina soli świeżo mielonego pieprzu (u mnie kolorowy),
    • tarta mozzarella,
    • szczypiorek (opcjonalnie)
    • masło klarowane lub inny tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.62 (13 ocen)

Zobacz również:

Chleb

Chleb w jajku z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na głębszy talerz wbijamy jajka, dodajemy mleko, sól, pieprz oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i wszystko dokładnie mieszamy. Kromki chleba ( ja odcinam spód) obtaczamy w jajku, smażymy najpierw z jednej strony, następnie przewracamy, posypujemy startą mozzarellą i smażymy z drugiej strony. Możemy podać je na różne sposoby np. posypane szczypiorkiem, z szynką, ketchupem, ulubionym sosem czy same. Smacznego!

Porady

Mozzarelle możemy zastąpić ulubionym żółtym serem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować