Chipsy warzywne

4.5 (177 ocen)

  • 60 min

Pyszna propozycja na zdrową przekąskę.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duży burak
    1 duża marchew
    1 duża pietruszka
    1/4 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    świeżo zmielona sól morska (do smaku)
    świeżo zmielony kolorowy pieprz (do smaku)


Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Chipsy

Chipsy warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka, marchew i pietruszkę obrać i pokroić na bardzo cienkie plasterki. Warzywne plasterki przełożyć do 3 misek. Buraki skropić octem balsamicznym. Do marchewki dodać cynamon. Pietruszkę polać oliwą, doprawić solą i pieprzem oraz rozgniecionym ząbkiem czosnku. Dokładnie wymieszać. Plasterki warzyw ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (górna grzałka). Piec około 25-30 minut lub do całkowitego wysuszenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Marchewka Pietruszka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować