Buraczki zasmażane

4.98 (180 ocen)

  • 3 godz.

...

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1/2 kg buraków
    2-3 łyżki masła
    1 płaska łyżka mąki
    1/2 łyżeczki kminku
    Sól ,cukier ,sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.98 (180 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyszorowane pod bieżącą wodą buraki zalać wrzątkiem i gotować ,zależnie od wielkości , od 1,5 do 2 godz. Następnie odcedzić ,a kiedy wystygną obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni roztopić masło ,wsypać mąkę i ,mieszając ,2-3 min podsmażać na średnim ogniu ,nie dopuszczając do tego ,by mąka się przyrumieniła. Dodać buraki oraz kminek i ,wciąż mieszając ,podsmażać 7-8 min. Doprawić do smaku niewielką ilością soli ,cukrem oraz sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować