buraczki zasmażane

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Pyszny, szybki dodatek do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 słoik buraczków tartych
    1 łyżka mąki
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    3-4 łyżeczki chrzanu, np. łagodnego
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    świeżo mielony pieprz
    świeżo mielona sól
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić, dodać mąkę i szybko mieszać trzepaczką, dodać buraczki, wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chrzan. Dusić ok 10 minut, mieszając co jakiś czas.
    Na koniec przyprawić octem balsamicznym, świeżo mieloną solą i pieprzem. Gotowe posypać natką pietruszki.
    Podawać jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować