Buraczki z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Pyszne buraki z papryką do słoików na zimę idealne jako dodatek do drugiego dania, można podawać na ciepło i zimno.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 7 kg buraków
    1 kg czerwonej papryki
    7 dużych cebul
    0,5 litra oleju
    1,5 szklanki cukru
    2 łyżki soli
    0,5 litra octu 6%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z buraków

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wyszoruj i ugotuj . Po wystudzeniu obierz ze skórki.
    Paprykę umyj usuń pestki.
    Cebulę obierz.
    Buraki , paprykę i cebulę zmiel w maszynce, przełóż do garnka dodaj pozostałe składniki. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
  • 2. Gorące buraki przekładaj do słoików i odwracaj do góry dnem.
    Buraków nie musisz pasteryzować.
    Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować