Buraczki w zalewie

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Bardzo ,smaczne buraczki w zalewie doskonałe jako przystawka do obiadu potraw mięsnych i nie tylko

  • 60 min

Składniki:

  • 5 kg buraków, 2 szkl cukru ,1 łyżka soli ,1,5 szkl octu ,
    5 ziarenek ziela angielskiego ,2 laurowe liście ,1 ząbek czosnku
    4 cebule ( około pół kilograma ) 1/2 l wody
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki w zalewie 1. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę tak jak na sałatkę jarzynową
    Wrzucić do garnka wlać wodę i ocet resztę składników (przyprawy)
    Od zagotowania gotować zalewę 5 minut
    Buraczki zetrzeć na wiórki ,wlać zalewę dobrze wymieszać ,wkładać do słoików .
    Zagotować -(15 minut od zagotowania )
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Ziele angielskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować