Buraczki w zalewie

5 (149 ocen)

  • 60 min

Pyszna słodko-kwaśna zalewa. Takie buraczki wykorzystuję do robienia sałatek oraz jako dodatek do obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg. buraczków
    1 litr wody
    1 litr octu
    4 szkl. cukru
    3 łyżki soli
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obgotować, obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki .Przygotować zalewę z wody, octu, cukru i soli. Zagotować. Buraczki poprzekładać do słoików i zalać gorącą zalewą. Słoiki z buraczkami gotować ok. 20 miut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować