Buraczki do obiadu

4.5 (163 ocen)

Takie buraczki robiła moja babcia i mama. Bardzo często przygotowuję je do obiadu zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym.

Składniki:

  • 3 duże buraki
    2 łyżki soku z cytryny lub octu
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Buraczki

Buraczki do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wyszorować i ugotować w łupinkach. Ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce na miazgę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Odstawić na ok 1 godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować