BUŁKI SEROWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

DLA smakoszy sera :)

  • 60 min

Składniki:

  • - 300 g maki pszennej
    - 1,5 łyżki oleju
    - 70 g startego sera żółtego
    - 1/4 łyzeczki soli
    - 3/4 szkl. ciepłego mleka
    - 30 g drozdzy
    - garśc grubo utartego sera żółtego na wierzch bułek
    - 1 rozbełtane jajko + 2 łyżki mleka do posmarowania bułek
    - 1 łyzeczka cukru do rozczynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. drżdże rozprowadzamy w mleku z cukrem i jedna łyzeczką mąki, mieszamy i odstawiamy na 15 min.
  • 2. Mąke z solą,olejem i utartym serem dodajemy do rozczynu i zagnaitamy ciasto.odstawiamy do wyrosniecia. po wyrośnięciu zagniatamy kółko, wałkujemy na koło o srednicy 30 cm. i dzielimy na 8 cześci. układamy na blache i zostawiamy na 30 min. Smarujemy jajem, posypac serem i piec ok.25min w 180 stopniach :)

Porady

na wierzch oprócz sera można dodac podsmazona cebulke , kielbaskę, i co to kto lubi :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować