Budyniowiec z chałwą i ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę,stopniowo dodajemy cukry,oraz żółtka.Mąkę i budyń mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do masy ,ale mieszamy już drewnianą łyżką bardzo delikatnie.Przekładamy na blaszkę 30x40. z papierem do piecz. Pieczemy 25 minut 175 * .
2.Zimny biszkopt, posmarować powidłami lub dżemem.
3.Budynie gotujemy na mleku i studzimy.Margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu,a na koniec dodajemy pokruszoną chałwę. Wykładamy na biszkopt.
4.Na masę budyniową, rozkładamy czekoladki.
5.I wersja-Śnieżki ubijamy w/g przepisu i rozsmarowujemy miedzy czekoladki. Na górę rozkruszamy chałwę.
6.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem porcjami dodawać jogurt i zmiksować. Dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć pomiędzy czekoladki.
Komentarze