Ciasto lambada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku, ubijać. Do tego przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać łyżką. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. (30x40) Piec w 175* ok.25 min.
2.masa budyniowa-Z soku odlać 0,5 szklanki i rozmieszać budynie. Resztę soku z cukrem zagotować .Do gorącego soku wlać rozrobiony budyń ,cały czas mieszając, zagotować. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt.Odstawić do wystygnięcia.
3.pianka-Galaretki rozpuścić w 1/2 l.wrzątku.Odstawić do lekkiego tężenia.Mleko ubić ze Śnieżkami,potem tężejącymi galaretkami. Nałożyć na masę.
Komentarze