Budyń waniliowy

5 (177 ocen)

  • 20 min

Pyszny domowy bydyń.

  • 20 min

Składniki:

  • litr mleka pełnego
    2 żółtka
    po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
    niecałe 0,5 szklanki cukru
    2-3 saszetki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Budyń waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka rozrabiamy z cukrem, cukrem waniliowym, mąkami i szklanką mleka na jednolitą masę.
  • 2. Gdy masa będzie jednolita i bez grudek, dodajemy pozostałe mleko i mieszamy.
  • 3. Wszystko wlewamy do garnka i wstawiamy na ogień. Gotujemy cały czas mieszając aż masa zgęstnieje.
  • 4. Przelewamy do miseczek opłukanych zimną wodą. Podajemy schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować