Budyń jaglany z owocami i kefirem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Smaczny i pożywny domowy budyń z ugotowanej kaszy jaglanej, owoców i kefiru. Można do jego przygotowania wykorzystać kaszę, która została nam z obiadu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 100 gram kaszy jaglanej
    1 jabłko
    3 mandarynki
    1 pomarańcza
    150 ml kefiru
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1/2 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Budynie

Budyń jaglany z owocami i kefirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą soli. Zostawiamy do przestygnięcia.

    Owoce obieramy, dzielimy na cząstki i blendujemy razem z kefirem. Dodajemy przestudzoną kaszę i znów blendujemy.

    Dodajemy cukier waniliowy, cynamon i miód. Mieszamy.

    Nakładamy budyń do pucharków. Dekorujemy kawałkami owoców i oprószamy cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kefir Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować