Bryzol drobiowy z ogórkiem

4.5 (185 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie robi się błyskawicznie. Jest sycące i bardzo smaczne. Polecam.

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g - zmielony filet z kurczaka
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku

    4 jajka
    4 łyżki mleka
    sól do smaku
    olej rzepakowy do smażenia

    4 ogórki konserwowe
    12 kulek mini mozzarelli
    4 łyżki śmietany 18 %

    mix sałat
    sok z połowy cytryny
    łyżka miodu
    łyżka oleju lnianego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bryzol drobiowy z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mielonego mięsa dodać świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Wymieszać. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
    Do miseczki wybić jajko dodać łyżkę mleka, sól do smaku i roztrzepać widelcem. Wylać na gorącą patelnie wysmarowaną olejem rzepakowym. Usmażyć placek. Zsunąć na talerz i tak samo postąpić z pozostałymi jajkami. Następnie ,,placki,, smarować cienką warstwą mięsa. Na mięsie ułożyć pokrojonego w kostkę ogórka. Zwinąć w rulon. Rulony ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem rzepakowym. Rulony posmarować śmietaną. Na każdym rulonie ułożyć po trzy kulki mini mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 - 25 min. Podawać ciepłe na sałacie. ( Sałata + sok z cytryny + olej lniany + miód + sól do smaku ) Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować