Bryzol drobiowy z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mielonego mięsa dodać świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Wymieszać. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Do miseczki wybić jajko dodać łyżkę mleka, sól do smaku i roztrzepać widelcem. Wylać na gorącą patelnie wysmarowaną olejem rzepakowym. Usmażyć placek. Zsunąć na talerz i tak samo postąpić z pozostałymi jajkami. Następnie ,,placki,, smarować cienką warstwą mięsa. Na mięsie ułożyć pokrojonego w kostkę ogórka. Zwinąć w rulon. Rulony ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem rzepakowym. Rulony posmarować śmietaną. Na każdym rulonie ułożyć po trzy kulki mini mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 - 25 min. Podawać ciepłe na sałacie. ( Sałata + sok z cytryny + olej lniany + miód + sól do smaku ) Smacznego.
Komentarze