Bryzol z cebulką

5 (165 ocen)

  • 20 min

Pyszne danie z PRL-u.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu bez kości
    2 cebule
    sól,pieprz
    2 łyżki mąki
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bryzol z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić cienko. Przyprawić. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić.
    Każdy kotlet przykryć zeszkloną cebulką.

Porady

Można użyć polędwicę wieprzową lub wołowinę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować