Bryzol z cebulką

  • wyświetlono: 20082 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 3

Pyszne danie z PRL-u.

klaudia0318
  • 20min

Składniki

3 plastry schabu bez kości
2 cebule
sól,pieprz
2 łyżki mąki
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Bryzol z cebulką

  • 1. Plastry schabu rozbić cienko. Przyprawić. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić.
    Każdy kotlet przykryć zeszkloną cebulką.

Porady

Można użyć polędwicę wieprzową lub wołowinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsow_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babciobiadPRLszybki_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Leniwe z cebulką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Leniwe z cebulką

Pyszne i szybkie kluseczki leniwe...

Fileciki z cebulką

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Fileciki z cebulką

Pikantne i świetne połączenie filecików...

Kotlety mielone z cebulką

Dodane przez: igraszki losu

Kotlety mielone z cebulką

Kotlety mielone każdy z nas zna...

schabowe plastry pieczone z cebulą

Dodane przez: justi2401

Schabowe plastry pieczone z cebulką

To danie dowodzi, że w prostocie...

Parówki z cebulką

Dodane przez: anka1988

Parówki z cebulką

Gdy nie mam pomysłu co zrobić na...

wątróbka z cebulą

Dodane przez: katarzynka455

Wątróbka z cebulką

Wątróbkę można przygotować na różne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE