Brokuł zapiekany na cieście francuskim

4.46 (145 ocen)

Bardzo szybka i pyszna przekąska.

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
    1 brokuł
    15 dag szynki
    4 jajka
    250 ml śmietany 18 %
    sól, pieprz
    10 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.46 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brokuł zapiekany na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku (ok.7 min).Odsączamy.
  • 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie ciastem francuskim.
  • 3. Na cieście wykładamy brokuł i szynkę pociętą na małe kawałeczki.
  • 4. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy. Gotowym sosem polewamy brokuły, a następnie posypujemy żółtym serem. Pieczemy ok 20 min w 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować