Botwinka

4.5 (189 ocen)

  • 45 min

Moja ulubiona wiosenna zupa.

  • 45 min

Składniki:

  • -wywar mięsno-warzywny ok 2 litry
    -pęczek botwinki
    -4 ziemniaki
    -2 łyżki śmietany
    -sól,pieprz,wegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Botwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowanego wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy,aż będą miękkie. Następnie dodajemy buraczki z botwinki,jak zmiękną dodajemy pozostałą część botwinki. Gotujemy ok 10 min. Następnie doprawiamy i zabielamy śmietaną. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować