Boczek parzony

4.51 (174 ocen)

  • 60 min

Idealny na kanapki.

  • 60 min

Składniki:

  • boczek surowy ok. 0,6 kg
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek parzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zamarynowanie boczku w soli. 1. Boczek umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i odstawić na dobę do lodówki.
  • Parzenie boczku. 2. Następnego dnia przełożyć do garnka, przykryć wodą, dodać przyprawy. Parzyć pod przykryciem ok. godziny. Nie dopuścić do wrzenia. Wystudzić. Wyjąć z wody. Kroić grubsze plastry. Podawać do pieczywa z chrzanem lub musztardą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować