Błyskawiczny czekoladowiec

5 (142 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, czekoladowy deser, który zachwyci każdego łasucha

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    2 szklanki cukru
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    3 łyżki kakao
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    1 szklanka oleju
    3 łyżki dżemu
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Błyskawiczny czekoladowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie sypkie produkty należy przesiać przez sito do jednej misy i wymieszać.
    2.Następnie dodaj mleko, jajka i zmiksuj.
    3. Wlej olej i dodaj dżem. Wszystko razem wymieszaj.
    4. Piecz w temperaturze 180˚C przez ok.50-55 minut.

Porady

Świetnie smakuje z dodatkiem posiekanych orzechów oraz po przełożeniu kremem czekoladowym lub oblaniu polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować