blok budyniowy

4.51 (196 ocen)

  • 35 min

Przypomina mi smak dziecinstwa

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kostka masła,
    2 jaja,
    300g cukru pudru,
    2 łyżki kakao,
    5 op budyniu czekoladowego,
    5 paczek herbatników(po 50 g).
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Blok budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy i studzimy.Jaja miksujemy, dodajemy cukier puder i ostudzone masło.Dokładnie mieszamy i stopniowo dosypujemy budynie, kakao i pokruszone herbatniki.
    Po dokładnym wymieszaniu masy przekladamy ją do formy-keksowki, mocno ugniatamy i wstawiamy do lodowki.
    Chłodzimy najlepiej przez cała noc.
    Kroimy w plastry.

Porady

Blok najlepiej smakuje z mlekiem. Do bloku można dodać bakalie, orzechy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować